Пътят на кексчето от фурната до снимката

//Пътят на кексчето от фурната до снимката

Пътят на кексчето от фурната до снимката

„Има хора, заради които си струва да се разтопиш.“ Олав, Замръзналото кралство.

И с това кекче е така! Днес, освен че ще видим неговата рецептата, ще ви разкажа как се роди идеята да закусваме заедно.

Разходката започва някъде преди две години, когато заради обездвижване имах различни проблеми.

Накратко реших да се опитам да подобря нещо, преди положението да се влоши. Започнах да ходя на спорт в обедната почивка, в зала близо до работа. Честно казано, първият месец беше почти на сила После стана навик.

Очаквах някакви резултати, които така и не виждах. За това реших да променя храненето си и започнах от закуската. Приготвях си различни неща, докато в един момент рецептите станаха повече и си направих кулинарна страничка.

Обикновено ви показвам само една снимка, но днес ви каня да прекараме деня си заедно Винаги се състезвам с часовника. И сега не е изключение. Така че да тръгваме!

Любимата ми закуска преди тренировка е овесени ядки, боровинки, ванилия и доза протеин. Той се усвоява бързо от организма, обработва се лесно и не предизвиква тежест. Не пропускам първото хранене, ако тренировката е силова, защото ми липсва eнергия и най-вече желание да стигна до залата.

Когато нямам възможност да отида на спорт или пътувам, правя тренировки със собствена тежест. За тях вече сме си говорили.

За разнообразие, за координация, за настроение, донякъде от любопитство и антистрес подбуди реших да отида веднъж на кикбокс. И толкова ми хареса, че продължавам да ходя със същото желание, както първия път. А Ангел Ангелов е човекът, който се грижи да си заслужа десерта след това. С него постигнахме немислимото, вече правя разлика между ляво и дясно.

Канеленото кексче, както и останалите закуски, които ви споделям намират място точно след тренировките.

Та ето го героят на деня: класическа рецепта на чистото хранене!

ФИТ рецепта на деня: Чисто канелено кексче

Необходими продукти за едно кексче, в със с диаметър 8 см:

  • 5 белтъка разбити на сняг
  • 50 грама фини овесени ядки
  • 30 грама стафиди
  • Ванилия
  • Канела
  • Стевия на вкус

Разбъркайте сухите продукти и ги прибавет в белтъците. Изпечете върху хартия за печене, в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато клечката, с която опитвате излезе суха.

Следват 8 часа работа, за които съм предвидила още две хранвния.

Често отварям обедната кутия на бюрото, защото все не остава време, но винги е страшно вкусно и й отделям необходимото внимание.

Следобяд обикновено съм на сандвичи. Напоследък изварата отстъпи място на котидж сиренето J Та, препечени филийки с котидж, айсберг и краставички.

С напредването на деня косата става все по-рошава, а желанието да се прибера и да се занимавам със закуската за следващият ден все по-голямо. Понякога снимките, които ви показвам не са много добро качество първо, защото не всички десерти обичат да позират, но и доста често, защото фотосесиите им са нощни.

Вечерята е месо със салата или задушени/печени зеленчуци. Косата вече не е за гледане.

Всъщност разликата от снимката със сладоледа в началото и тази от вечеря, не е в храната. Разликата е в начина на мислене. Защото, за да има успех всяко начинание, трябва да се прави с желание, не със забрана. И защото най-здравословно е да се чувстваме добре със себе си, за да направим крачка, когато усетим, че ни е нужна промяна. А човекът, който стои зад гръба ми по пътя към моята се казва Кирил Танев.

Защото, за да можеш да правиш експерименти, трябва да познаваш класиката. А аз се уча от най-добрия. Разчитам на съветите на Кирил за храненето и тренировките си. Без вълшебни добавки. С приятелско отношение, вкусна храна, спорт и добро настроение. Всъщност ходя по родителски срещи, не по състезния И със сигурност не е лесно, но си заслужава всички усилия.

Трябва да си направим снимка в зала! Имаме само на маса !

И ви каня на закуска… ежедневието може да е сиво, но това не е любимият ми цвят. Защото пътят на кексчето, всъщност е едно вълнуващото преживяване, което прави деня ми шарен.

Благодаря ви, че сте част от него!

Facebook Коментари
От | 2017-10-23T12:17:53+00:00 октомври 23rd, 2017|Без категория|